Home   |   Harta site     

Cabinet Medicină DentarăAdresa: Craiova, str. Constantin Lecca nr. 32

 

Înfiinţarea unui cabinet stomatologic la nivelul DGASPC Dolj a avut loc în anul 2011, acesta fiind amenajat într-un corp al unui imobil situat pe strada Constantin Lecca nr. 32.  

Cabinetul stomatologic, care deserveşte adulţii şi copiii cu handicap aflaţi sub o măsură de protecţie în cadrul DGASPC Dolj, este un serviciu complementar unităţilor medicale specilizate în intervenţii dentare (spitale, policlinici), care va fi desfăşurat pentru categoriile anterior menţionate.

Tratarea problemelor dentare la copiii şi adulţii cu handicap este o provocare atât pentru medic, cât şi pentru beneficiar.  Aceştia necesită metode diferite de abordare pentru a se putea realiza tratamentul stomatologic, fiind nevoie de răbdarea și înțelegere și de aparatura medicală corespunzătoare. Totodată, în intervenţiile terapeutice, medicul stomatolog trebuie să ia în considerare aspecte legate de medicaţie şi particularităţile psiho-senzoriale ale pacienţilor. 

Astfel, prin înfiinţarea acestui cabinet se poate realiza tratamentul stomatologic pentru copiii şi adulţii cu handicap aflaţi sub o măsură de protecţie în cadrul DGASPC Dolj.

Spaţiul în care este amenajat cabinetul stomatologic, precum şi sumele necesare pentru dotarea cu aparatură necesară desfăşurării activităţii cabinetului, au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Dolj.