Home   |   Harta site     

Proiecte in derulareÎn vederea scăderii incidenţei sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor şi, implicit, a reducerii numărului de copii abandonaţi/instituţionalizaţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj derulează, începând cu luna august 2014, proiectul “Prevenirea sarcinii nedorite”.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundaţia “Sera” România, în baza Convenţiei de colaborare nr. 25583/17.06.2014, încheiată între DGASPC Dolj şi Fundaţia “Sera” România. 

În vederea realizării scopului proiectului, DGASPC Dolj a selectat din cadrul personalului propriu un asistent medical şi un asistent social, care formează echipa de implementare a proiectului. 

Prin implementarea acestui proiect se doreşte ca femeile fertile din judeţul Dolj, care se află în situaţia de a-şi abandona copilul (provenite din familii monoparentale, familii cu mulţi copii, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici), femeile care şi-au abandonat unul sau mai mulţi copii şi adolescentele active sexual, să primescă sprijinul necesar pentru evitarea şi chiar înlăturarea situaţiei de risc ce poate apărea şi pe care nu o pot rezolva fără sprijin din partea personalului specializat. Astfel, femeile incluse în proiect, primesc din partea specialiştilor consiliere, transport la cabinetele de planning familial şi la cabinetele de specialitate, precum şi mijloace de contracepţie, în mod gratuit.

Proiectul “ Prevenirea sarcinii nedorite” se derulează pe o perioadă de 18 luni, respectiv până în luna ianuarie 2016.