Home   |   Harta site     

Cresterea capacitatii furnizorilor publici de servicii de asistenta sociala pentru categoriile vulnerabile din jude?ul Dolj de gestionare a crizei sanitare COVID-19



COD SMIS 138299

In cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020, Axa prioritara 9 – Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID - 19, Obiectivul specific 9.1. – Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID – 19, UAT - Judetul Dolj in parteneriat cu Directia Generala  de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj si unitatile medico-sociale din judetul Dolj (UMS Amarastii de Jos, UMS Bechet, UMS Brabova, UMS Cetate, UMS Melinesti, UMS Plenita si UMS Sadova) au semnat contractul de finantare nr. 357/16.09.2020 pentru proiectul „Cresterea capacitatii furnizorilor publici de servicii de asistenta sociala pentru categoriile vulnerabile din judetul Dolj de gestionare a crizei sanitare COVID-19” care vizeaza promovarea investitiilor necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Scopul proiectului consta in consolidarea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID 19 a institutiilor publice din judetul Dolj care furnizeaza servicii de asistenta sociala catre persoanele vulnerabile, in regim rezidential, prin asigurarea unui raspuns in timp util si eficient al acestora la criza sanitara.

         Obiectivele specifice sunt:

  • Sprijinirea institutiilor publice subordonate Consiliului Judetean Dolj care furnizeaza servicii de asistenta sociala persoanelor vulnerabile in regim rezidential prin dotarea cu echipamente de protectie impotriva imbolnavirii cu Covid-19.
  • Limitarea raspandirii virusului si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populatiei din judetul Dolj, prin asigurarea necesarului de echipamente specializate de protectie pentru cadrele medicale si personalul auxiliar care isi desfasoara activitatea in unitatile medico-sociale si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj.

  Perioada de implementare a proiectului:  15 luni, data de inceput a proiectului fiind 25.02.2020, iar data finalizarii proiectului fiind 31.04.2021.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 2.641.135,17 lei  

  • Valoare totala a activitatilor viitoare din cadrul proiectului: 2.480.238,56 lei
  • Valoare totala a echipamentelor achizitionate anterior depunerii proiectului de D.G.A.S.P.C. Dolj, care vor fi decontate prin proiect: 160.896,61 lei.

   Pentru acest proiect se asigura finantarea integrala a cheltuielilor eligibile, respectiv vor fi     decontate 100% din FEDR, contributia fiind de 0%. Astfel, valoarea cofinantarii asigurate de Uniunea Europeana este de 2.641.135,17 lei, iar valoarea finantarii nationale este 0,00 lei.

   Prin proiect se vor achizitiona echipamente de protectie medicala pentru institutiile de mai sus, dar se vor finanta si cheltuieli care au fost angajate si platite incepand cu data de 01.02.2020 de catre D.G.A.S.P.C. Dolj, pana la momentul depunerii cererii de finantare, conform prevederilor ghidului solicitantului aferent apelului de proiecte POIM/819/9/1/Consolidarea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

 

Activitatile principale ce vor fi desfasurate in cadrul proiectului sunt:

 

  • Achizitionarea de echipamente de protectie, respectiv: masti de protectie, manusi de unica folosinta, viziere, ochelari de protectie, combinezoane, halate, botosi, bonete, biocide si solutii necesare asigurarii igienei si dezinfectiei. Achizitia va fi realizata de catre liderul de proiect - UAT Judetul Dolj, iar echipamentele de protectie vor fi distribuite catre D.G.A.S.P.C. Dolj si unitatile medico-sociale din judetul Dolj (UMS Amarastii de Jos, UMS Bechet, UMS Brabova, UMS Cetate, UMS Melinesti, UMS Plenita si UMS Sadova).
  • Informare si publicitate - pentru asigurarea vizibilitatii proiectului se vor realiza urmatoarele activitati: publicarea a 2 anunturi de presa, montarea a 9 placi permanente la sediul Liderului de parteneriat si la sediile celorlalti 8 parteneri ai proiectului, publicarea pe site-urile partenerilor a unei prezentari a proiectului cu informatii relevante pentru proiect.
  • Audit financiar

Rezultatele proiectului: o mai buna calitate a serviciilor de sanatate publica in ceea ce priveste criza de sanatate publica, cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2, prin dotarea acestora cu echipamentele medicale necesare pentru protectia si ingrijirea beneficiarilor rezidenti, cat si  a personalului centrelor, implicati in gestionarea combaterii acestui virus.