Home   |   Harta site     

Centrul de Plasament <>Adresa: Craiova, str. General Dragalina nr. 60A

Telefon: 0251/510.453

Şef Centru: Stamin Valentin

 

Scopul serviciului social

Scopul serviciului social Centrul de Plasament “Sf. Apostol Andrei” este asigurarea accesului copilului/tânărului cu handicap/dizabilități, lipsit temporar sau definitiv de ocrotirea părinților săi și pentru care s-a instituit o măsură de protecție specială, la servicii specializate de găzduire, îngrijire, reabilitare, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și integrării/includerii sociale.

 

Locaţia dispune de: dormitoare, sală relaţionare, cabinet medical, birou social, izolator, spaţiu pentru pregătirea, păstrarea şi servirea mesei, dotat corespunzător numărului şi vârstei copiilor, dar şi normelor igienico-sanitare în vigoare, spaţiu pentru spălarea, curăţarea şi igienizarea lenjeriei de pat şi de corp. Dormitoarele sunt dotate cu mobilier modern, alcătuit din paturi, dulapuri personalizate, noptiere, decoraţiuni suspendate.

Totodată, există spaţii adecvate pentru desfăşurarea activităţilor recreative şi de primire a vizitatorilor. Spaţiile sunt dotate cu mobilier (mese, scaune, fotolii, canapea, dulapuri pentru depozitarea cărţilor) televizor, radiocasetofon. Jucăriile şi echipamentele pentru activităţile de timp liber sunt adecvate nevoilor speciale ale copiilor.

În prezent, întreaga activitate a centrului se înscrie în cadrul stabilit de standardele minime obligatorii, asigurându-se servicii eficiente şi de calitate pentru îngrijirea şi recuperarea dizabilităţii copiilor şi condiţii de viaţă la un standard ridicat.