Home   |   Harta site     

Cardul European pentru Persoane cu DizabilitatiPersoanele cu handicap din județul Dolj pot depune cererile pentru obținerea Cardului european pentru dizabilitate.

Copiii şi adulţii cu handicap beneficiază de Cardul European pentru dizabilitate, dacă deţin certificat de încadrare în grad de handicap, în termen de valabilitate. Documentul este eliberat, la cerere, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj.

Ce este Cardul european pentru dizabilitate?

Documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilități la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber, în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene participante la proiect.

Pentru ce se utilizează ?

-pentru accesul gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber.

-beneficiile se acordă în mod diferit pentru fiecare din cele 7 state membre ale Uniunii Europene participante la proiect.

Care sunt țările UE care recunosc cardul?

1. Slovenia

2. Cipru

3. Belgia

4. Italia

5. Estonia

6. Finlanda

7. Malta

 

Cui mă adresez pentru obținerea cardului?

Persoanele îndreptățite (persoana adultă cu handicap sau în cazul minorului reprezentantul legal al acestuia) vor depune în scris la Serviciul Evidență și Plată Prestații Sociale (Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 22, camera nr. 37) sau electronic la adresa de email office@dgaspcdolj.ro o cerere însoțită de o fotografie tip buletin (3 x 4 cm) și de datele de contact (telefon fix sau mobil, adresa e-mail). În cazul în care se va opta pentru varianta de transmitere a fotografiei în format electronic, se vor păstra aceleaşi dimensiuni ale fotografiei.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Evidență și Plată Prestații Sociale este de luni până joi, între orele 09.00 – 13.00.

Dacă doresc să aflu mai multe informații cui mă adresez?

Informații suplimentare se pot obține de pe website-ul proiectului www.dizab.eurocard.gov.ro, secțiunea Întrebări frecvente sau la adresa de email carddizabilitate@anpd.gov.ro.